Întrebări frecvente carieră

Pot să mă înscriu pentru un post în cadrul Serviciului de Telecomunicații Speciale dacă am studii medii?

Da, cu condiția de a fi absolvent de studii medii, iar media examenului de bacalaureat să fie peste 7,00. Consultă condițiile generale și specifice la „Oportunități de angajare”, rubrica „Înscrie-te în baza de selecție” în cadrul cărora vei regăsi și studiile necesare pentru fiecare post.

Cum pot să mă înscriu pentru un post în cadrul Serviciului de Telecomunicații Speciale?

Prin intermediul formularului de selecție online, la „Oportunități de angajare”, rubrica „Înscrie-te în baza de selecție”. În măsura în care îndeplinești condițiile generale și specifice, iar profilul tău corespunde nevoilor de încadrare cu personal ale STS, vei fi contactat de specialiștii noștri în resurse umane.

Ce presupune procesul de selecție?

Procesul de selecție presupune parcurgerea etapelor eliminatorii pe care le regăsești în rubrica „Procesul de selecție”.

Ce beneficii voi avea în calitate de angajat al Serviciului de Telecomunicații Speciale?

Detalii privind beneficiile personalului STS, dar și îndatoririle acestuia se regăsesc la secțiunea „Beneficii și îndatoriri”.

Care sunt restricțiile impuse cadrelor militare?

Detalii privind îndatoririle personalului STS se regăsesc la secțiunea „Beneficii și îndatoriri”, precum și în Legea nr. 80/1995 privind statutul cadrelor militare, cu modificările și completările ulterioare.

Care este programul de lucru?

În principiu, programul de lucru este de 8 ore pe zi, 5 zile pe săptămână, dar în funcţie de specificul activității, programul poate fi flexibil. Există situații în care se lucrează și în weekend sau în perioada sărbătorilor legale, precum și în ture (pentru anumite tipologii de posturi).

Care este vârsta de pensionare?

Legea nr. 223/2015 privind pensiile militare de stat, cu modificările şi completările ulterioare, prevede că vârsta standard de pensionare pentru cadrele militare femei și bărbaţi este stabilită la 60 de ani. Legea face trimitere și la celelalte situații în care cadrele militare pot beneficia de reducerea vârstei standard de pensionare.

Care este salariul unui ofițer STS?

Pentru informații referitoare la acest subiect, consultă Legea-cadru nr. 153/2017 privind salarizarea personalului plătit din fonduri publice, cu modificările și completările ulterioare.

Pot să mă înscriu simultan pentru mai multe posturi?

Da, poți să te înscrii pentru posturile pe care le consideri potrivite pregătirii și calificării tale.

Cum voi afla că urmează să particip la interviul de selecție?

Dacă vei fi selectat pentru a participa la interviu, vei fi contactat telefonic. În cazul în care nu eşti disponibil prin telefon, vei primi un mesaj prin e-mail.

Voi afla dacă nu am trecut de o etapă a procesului?

Da, toți candidații implicați în procesul de selecție sunt informați asupra stadiului candidaturii lor.

 

Contact
Luni-Vineri: 08:00 - 16:00
Relații cu Publicul
+4021.202.21.88
sau
Serviciul de Telecomunicații Speciale © 2021 Toate drepturile rezervate.