Home
   
   

 


 

Sectiile medicale din cadrul spitalului

 

Sectia Chirurgie generala
Sectia A.T.I. (Anestezie Terapie Intensiva)
Sectia Medicina Interna
Cardiologie si Compartiment de terapie intensiva
coronarieni
Sectia Neurologie

Recuperare, medicina fizica si balneologie
Sectia Pediatrie
Sectia Obstetrica - Ginecologie Compartiment de neonatologie
Boli Infectioase


Sectia Chirurgie generala
Functioneaza cu un numar de 48 de paturi, la etajul IV al pavilionului nou. Intreg etajul IV, cuprinzand atat chirurgia generala dar si blocul operator si sectia ATI, precum si statia centrala de sterilizare, au fost complet modernizate, reabilitate la standarde occidentale, atat din punct de vedere al conditiilor hoteliere, dar si ca dotare cu aparatura medicala si tehnica de investigatii.


In sectie si in ambulatoriul integrat isi desfasoara activitatea urmatorul personal :
- dr. Grapa Mircea – sef sectie, medic primar chirurgie generala
- dr. Florea Mircea – medic primar chirurgie generala – cu competenta in endoscopie
- dr. Popusoi Mihai – medic primar chirurgie
- dr. Motoc Carla – medic primar chirurgie – cu competenta in endoscopie
- dr. Baiulescu Gabriel – medic specialist chirurgie
- 8 asistente medicale
- 5 infirmiere
- 4 ingrijitoare
- 1 registrator medical
• Blocul operator cu 4 sali de operatie dintre care : 3 aseptice si 1 septica; sala de preanestezie si alte spatii specifice; in cadrul blocului operator , cu ajutorul aparaturii moderne din dotare se pot efectua interventii chirurgicale in regim clasic, dar si laparoscopic.
• Statia centrala de sterilizare este amplasata in vecinatatea Blocului operator,
deservind toate structurile functionale ale spitalului, exceptie facand sectia OG care prezinta o statie proprie de sterilizare. Aceasta structura a fost complet reutilata cu aparatura de sterilizare noua, performanta, avand circuite conform legislatiei in vigoare.
In anul 2019 s-a achizitionat un robot  Xenex,  cu lumina ultravioleta – tehnologia Xenex - de ultima generatie pentru combaterea infectiilor nosocomiale in vederea dezinfectarii si distrugerii microorganismelor din blocul operator.

Sus


Sectia A.T.I. (Anestezie Terapie Intensiva)
Sectia functioneaza la etajul IV a cladirii centrale, in vecinatatea Blocului operator si a sectiei de Chirurgie generala.

Statia de sterilizare centrala, dispune de 15 paturi si deasemenea a fost modernizata in ultimii ani, avand in componenta sector aseptic, sector septic, punct transfuzii, iar asistenta medicala este asigurata de catre :
- dr. Nicula Ady-Marcel - medic sef sectie - medic specialist ATI
- dr. Grapa Aida –medic primar ATI
- dr. Farcasiu Constantin Alin - medic specialist ATI
- dr. Tiflea Ionela - medic specialist ATI
-18 asistente medicale, 4 infirmiere si 2 ingrijitoare.
Dotarea sectiei cu aparate de anestezie de inalta si medie performanta, aparate de ventilatie, aparat de dezghetat plasma, aparat EKG, defibrilator, injectomat, monitoare functii vitale permite asigurarea unor servicii medicale de calitate.
In anul 2019 s-a achizitionat un robot  Xenex, cu lumina ultravioleta – tehnologia Xenex - de ultima generatie pentru combaterea infectiilor nosocomiale in vederea dezinfectarii si distrugerii microorganismelor din sectia ATI.


Sectia Medicina Interna
Isi are locatia la etajul III al cladirii principale, care a suferit in ultimii 2 ani o reabilitare completa, cu conditii hoteliere excelente si dotata corespunzator, personal medical inalt calificat.
Are un numar de 40 de paturi din care compartimentul de Diabet Zaharat, Nutritie si Boli Metabolice – 5 paturi, coordonat de dr. Cichi Mariana – medic specialist diabet, nutritie si boli metabolice.
Aici isi desfasoara activitatea sub indrumarea medicului sef de sectie dr.Lubenita-Enache Gabriela, medic primar medicina interna :
- dr. Ifrim Luigia – medic primart medicina interna
- dr. Moldovan Marius – medic specialist medicina interna
- dr. Tiseanu Opris Ioan – medic specialist medicina interna
- dr. Stamatie Cristina - medic specialist medicina interna
- dr. Lazar Laura - medic specialist medicina interna
- 16 asistente medicale
- 6 infirmiere
- 2 ingrijitoare
- 1 registrator medical debutant
Sectia are o adresabilitate foarte mare, indicele de utilizare al sectiei fiind foarte bun.

Sus


Compartiment Cardiologie si Compartiment de terapie intensiva coronarieni
Are in structura sa un nr. de 20 paturi din care 5 paturi pentru Terapie intensiva coronarieni si este coordonata de catre dr. Blebea Maria Madalina– medic specialist coordonator, 11 asistente cu specialitatea medicala, 4 infirmiere si 2 ingrijitoare.

Numarul pacientilor care se adreseaza acestui serviciu este deasemenea mare, cazuri cardiace severe, cu multiple comorbiditati. Dotarea sectiei cu echipamente performante: un ecocardiograf si 3 aparate electrocardiograf, un sistem de testare la efort cu bicicleta orizontala, holter EKG, monitoare, defibrilatoare, permite asigurarea unor servicii medicale de calitate.

Sectia Neurologie
Sectia de Neurologie are un numar de 35 de paturi, aflata la etajul II al pavilionului central.

Personalul medico-sanitar si auxiliar sanitar care deserveste bolnavii internati in aceasta sectie e constituit din:
- dr. Morosan Juliana Mariana - medic sef sectie - medic specialist neurologie
- dr. Ispas Daniel Marius - medic specialist neurologie
- dr. Mititelu Morus Valentina - medic specialist neurologie
- 10 asistente medicale
- 5 infirmiere
- 1 ingrijitoare
Sectia a fost modernizata cu imbunatatirea conditiilor hoteliere, prin actiuni de sponsorizare, avand saloane si rezerve spatioase si cochete. Numarul de pacienti care se adreseaza acestei sectii este crescut.


Compartiment Recuperare, medicina fizica si balneologie
Are in structura un numar de 20 de paturi, isi desfasoara activitatea la etajul I al pavilionului nou si functioneaza cu urmatorul personal :
- dr. Tudoran Stoenica Alin Mihai - medic specialist recuperare, medicina fizica si balneologie
- Dumitrescu Melania - kinetoterapeut principal
- Gib Lavinia - fiziokinetoterapeut
- 13 asistente din care : 5 specialitate medicala, 4 specialitate fizioterapie, 4 specialitate masaj
- 4 infirmiere
Sectia este compusa din saloane spatioase, cabinetele personalului medical, cabinete de electro si fizioterapie, sala de sport. Dotare : aparate unde ultrascurte, aparate microunde, aparat Solux infrarosii, masa de masaj, spaliere, bicicleta ergonomica, aparat interfren, aparate diadinamice, aparat TUR RS, terapie laser.
Legat de patologia dominanta a zonei, adresabilitatea acestei sectii este foarte mare.

Sus


Sectia Pediatrie
Structura pavilionara in care functioneaza sectia de Pediatrie cat si ambulatoriul integrat, este constructie de tip subsol-parter-etaj si are in structura un numar de 25 de paturi.
Aici isi desfasoara activitatea sub coordonarea medicului sef de sectie dr. Grigorita Constantin - medic primar pediatrie, dr.Barsan Marioara – medic specialist pediatrie, dr. Godan Delia– medic primar pediatrie, dr. Serban Corina Daniela - medic specialist pediatrie, 10 asistente medicale 5 infirmiere si 2 ingrijitoare.

Sectia cuprinde saloane separate pentru copii pe grupe de varsta si afectiuni, asigurand asistenta medicala de specialitate, avand circuite epidemiologice corespunzatoare.

Sus


Sectia Obstetrica Ginecologie, Compartiment de neonatologie
Pavilionul in care functioneaza Sectia de Obstetrica-Ginecologie cu 45 paturi din care 15 paturi Neonatologie, este contstructie de tip demisol, parter + etaj.

Aici isi desfasoara activitatea sub indrumarea medicului Sef de Sectie dr. Ticusan Mircea Vasile – medic specialist OG, dr. Baiulescu Cristian – medic primar OG, dr. Cerghit Doina – medic primar OG, dr. Coltofean Adela – medic primar OG, dr. Vasiliu Simona - medic primar OG, dr. Sebestyen Antoanela - medic specialist OG, 6 asistente medicale si 7 personal sanitar auxiliar.
In cladirea sectiei se afla si ambulatoriul integrat OG.
Blocul operator al Sectiei O.G. este constituit din 2 Sali de operatie (septica si aseptica), fiecare cu camera de spalat instrumente, camera de spalat pe maini, sala de preanestezie si are in dotare : Ecograf 3D Doppler Color, Ecograf Nou Nascuti, aparate de anestezie performante, lampa scialitica, lampi ultraviolete, masa de operatie, defibrilator, aspirator,etc.
Statia de sterilizare, modernizata recent, functioneaza pe langa Blocul operator al sectiei OG si deserveste aceasta sectie si compartimentul de Neonatologie.
In Compartimentul de Neonatologie, coordonat de dr. Voicu Alexandra-Felicia– medic specialist coordonator isi desfasoara activitatea 8 asistente medicale si 6 personal sanitar auxiliar.

Sus


Compartiment Boli Infectioase
Functioneaza in pavilion separat de tip demisol, parter si etaj.
Sectia dispune de 20 de paturi, iar asistenta medicala se acorda de catre dr. Beldescu Elena Liliana – medic primar boli infectioase, 8 asistente, 4 infirmiere si 3 ingrijitoare.
Sectia este organizata cu un sector de primire,internare, cu circuite separate pentru boli digestive si boli aerogene, avand in componenta saloane cu 2 paturi si rezerve, putand asigura asistenta medicala de specialitate pentru adulti si copii, cu bloc de lenjerie propriu la subsolul cladirii. Sectia are capacitatea si dotarea de a asigura asistenta medicala pentru cazuri epidemiologice exceptionale.


Sus